Zoeken
Kantoorinformatie

Stassen Kreutzkamp Advocaten
Broekhem 9
6301 HD Valkenburg

T: 043-601 0216
F: 043-601 3061
E: info@stassenkreutzkamp.nl

Secretariaat:
Ingrid Kuypers
Jolanda Tummers

Parkeren

Er is parkeergelegenheid aan de achterzijde van het kantoor. 

Interessante links

vindt u onderaan de contact pagina

Blog Index
The journal that this archive was targeting has been deleted. Please update your configuration.
Navigation

Een persoon, die er van wordt verdacht een overtreding (licht strafbaar feit) of misdrijf (ernstig strafbaar feit) te hebben gepleegd, krijgt te maken met het strafrecht. Een verdachte is degene waarvan bij de politie op basis van feiten en/of omstandigheden een redelijk vermoeden van schuld is ontstaan, dat hij/zij een strafbaar feit heeft gepleegd.

Welke feiten strafbaar zijn is geregeld in de wet. Een groot aantal feiten is strafbaar gesteld in het Wetboek van Strafrecht, daarnaast bestaan er vele bijzondere wetten, zoals de Wet Wapens en Munitie, de Wegenverkeerswet, de Opiumwet of de Wet Economische Delicten.

De procedurele kant van het strafrecht is vooral geregeld in het Wetboek van Strafvordering. Bijzonder aan het strafrecht is, dat het geen zaak tussen de verdachte en het slachtoffer is maar tussen de verdachte en de overheid, vertegenwoordigd door een professionele instantie, het Openbaar Ministerie in de persoon van de Officier van Justitie.

Wanneer U in aanmerking komt met het strafrecht heeft dat nog al ingrijpende gevolgen. Wellicht wordt U aangehouden, in verzekering gesteld of zelfs in voorlopige hechtenis genomen. Het kan ook zo zijn, dat U moet verschijnen voor de strafrechter. Rechtsbijstand van een advocaat is in alle gevallen onontbeerlijk.